Din første katt, hva må du tenke på?

Det kan være både dyrt og krevende i starten av et kattehold. Spesielt om planen er å gå til anskaffelse av en rasekatt. Da er det gjerne både dyrt å anskaffe den, men ikke minst å følge den opp med den dyrlegebehandlingen som kreves for at den skal være frisk og rask.

Så kommer utstyr, leker og kanskje noen spesial tilpasninger i huset for å gjøre hverdagen enklere.

Hvor finner du priser på rasekatter?

Finn.no er kanskje den største markedsplassen for katter også, selvfølgelig i tillegg til vår markedsplass her på siden, og der kan du finne katter i prisklasser fra helt gratis til flere tusen kroner. Hvilken katt som passer deg best må du ta en nøye vurdering på før du går til anskaffelse av den. Vi har et helt arkiv med informasjon om de fleste forskjellige raser her på KatterGisBort.no og bruk gjerne søkefunksjonen til å finne frem til en rase som du vil vite litt mer om.

Husk vaksiner og dyrlege besøk!

veterinary-747477-m
Bildet tatt av bonvivant Fra SXC.hu

Når du så har bestemt deg så vet du prisen på katten din. Sjekk derfor også opp hvilke vaksiner katten trenger som er generelle for alle katter og om det er noen som det kan være en fordel å ta for den katten som du vil ha.

Spennende tur innom dyrebutikken for utstyr til din nye lille venn

Noe som alltid er morsomt nå før du faktisk går til anskaffelse av katten er turen innom en dyrebutikk. Her kan du finne veldig mye fint som katten din kan ha hjemme. Det er katteleker, kurver til å sove i, klorestativ, beskyttelse for sofaen din, ringer for å lære den å gå på toalettet, katte do og alt annet du kan tenke deg. Så se etter det du følger behov for. Et tips er i hvert fall å ha nok leker så den kan være aktiv for seg selv, samtidig som beskyttelse til møbler er smart og en katte do som er lukket slik at dere slipper lukt og katten får et sted å gå der den kan være for seg selv. Katte do kan forøvrig være kjekt å ha i perioder uansett om dere har planer om å ha en katt som fritt kan gå ut og inn. For det kommer perioder der dere ikke får mulighet til å slippe den ut eller inn og da er det greit at den vet om et sted å gjøre fra seg inne også.

Luke til katten i døren gir den frihet

cat-looking-1223557-m
Bildet tatt av Chemtec Fra SXC.hu

Noen velger til og med å installere en katteluke i en av dørene i huset, slik at katten kan fritt bevege seg ut og inn. Noe som kan være veldig praktisk og en stor frihet for katten din.

Kostbart er det, men det finnes løsninger

Alt dette koster selvfølgelig en del penger, og ikke alle har råd til den katten som de ønsker seg her og nå. Mulighetene blir derfor litt begrenset. En mulig løsning på dette er å få finansiert kjøpet av katten, utstyret som vi har gått igjennom over her, samt ombygging av dør til å inkludere en katteluke. Et forbrukslån vil da for de fleste være den beste muligheten å gå.

Et forbrukslån er billigere enn å bruke kredittkortet på slike kjøp i de fleste tilfeller, siden renten er lavere. Du får også da et månedlig beløp som skal innbetales. Enkelt å beregne hvor mye det hele kommer til å koste deg i måneden.

Om du går inn på denne siden for forbrukslån, så vil de hjelpe deg til å finne det forbrukslånetsom er absolutt billigst for deg. De jobber som en megler for deg mellom bankene, slik at du kun trenger å sende en søknad til dem, så gjør de resten av jobben. Du sparer penger og tid, og kan heller fokusere på å finne utstyr, den perfekte rasekatten og glede deg til ditt nye familiemedlem flytter inn!

Tips fra deg som har katt i dag til nye katteiere:

Har du allerede en hårete, søt og liten familievenn så vil vi gjerne høre dine tips til nye katteeiere, hva ville du tipset om? Skriv til oss i kommentarfeltet under så tipsene kan leses for de som skal gå til anskaffelse av en katt.

Dette innlegget er sponset av annonsøren som er å finne i linkene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.