Fakta om katterasen CYMRIC

Denne katterasen har opphav fra både USA og Irland. Cymric er det langhårete motstykke til katterasen manx og begge disse rasene har ingen eller delvis ingen hale. Det går mange vandrer historier om hvordan disse mistet halen, den ene sier at selveste Noha lukket døren litt for fort til arken sånn at den kuttet av halen til Manxen. Manxen er nemlig opphavet til Cymric rasen. Den halvlange pelsen til Cymric rasen kommer av et spesielt gen fra Isle of Man i Irskehavet. Den ble for første gang begynt avlet frem i 1960, oppdretterne fra henholdsvis Canada og USA skapte en ny Manx – rase som de kalte Cymric. Den ble godkjent for første gang i Canada omkring 1970.

Cymric Kattens personlighet

Denne katterasen er både aktiv og leken, den aksepterer både barn og fremmede og kommer samtidig godt overens med andre dyr. Denne Cymric rasen er en fascinerende rase som tilsvarer Manxen i alt unntatt pelslengden.

Hvor mye stell krever Cymric katterasen?

Pelsen til katterasen er halvlang med tydelig krage og knickers på bakbena. Om katterasen har hale skal den være buskete. Ellers er katten meget lett stelt.

Hvordan beskrives Cymric katten?

Cymric katten har et middels stort hode. Den kan minne litt om en bamse med de runde gode velutviklede kinnene. Den har et snuteparti som er middels langt og med en antydning til innbukning. Katten innehar også en kraftig hake. Den er en semilanghåret rase. Inne i ørene og potene er det hårtuster, det er å foretrekke. Den er kompakt og tett bygd, med bred brystkasse og kort rygg.

Relaterte innlegg:

Syntes du innlegget var hjelpsomt og ønsker å gi en donasjon, klikk på PayPal knappen og doner det du ønsker.Om Brian

Jeg heter Brian og har en stor interesse for katter, driver i dag bloggen www.kattergisbort.no
Dette innlegget ble publisert i Fakta Katter, Fakta om Katteraser, Katt, Kattehold, Katter og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg inn en kommentar